Nieuws

Overheden blijven sterkhouder IBM

De resultaten van IBM in het eerste kwartaal zijn beter dan verwacht. De overheden spelen daarin een belangrijke rol: zij blijven veel uitgeven aan IT.

In de afgelopen drie maanden behaalde IBM een winst van 2,6 miljard dollar. De omzet is 22,9 miljard dollar, een stijging tegenover dezelfde periode een jaar geleden. Analisten hadden op minder gerekend, op 22,7 miljard.

De IT-reus groeit overal ter wereld. In Amerika is er twee procent groei tot 9,5 miljard dollar. In Azië stijgt de omzet met tien procent tot 5,3 miljard. De omzet in Europa toont een stijging die daar tussenin zit, van vijf procent tot 7,6 miljard dollar.

Vooral overheid
De overheid blijft de grootste drijvende kracht achter de omzet van IBM. Daarnaast staat IBM sterk bij kleine en middelgrote ondernemingen.

Services blijkt de grootste bron van inkomsten met 9,3 miljard dollar. Software brengt 5 miljoen dollar in de kas. Het grootste deel daarvan komt uit de verkoop van middleware zoals WebSphere, Tivoli, Lotus en Rational.

De afdeling Systems and Technology draait 3,4 miljard dollar omzet. De inkomsten van System x springen met 36 procent omhoog, terwijl die van Power Systems met 17 procent daalt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business