Nieuws

Bedrijven gaan in 2010 meer outsourcen

Outsourcing zit in de lift. Dat blijkt uit de jaarlijkse studie van Equaterra bij de tweehonderd grootste bedrijven in ons land. Zowat de helft gaf aan dit jaar meer te gaan outsourcen, terwijl 16 procent voor minder gaat. Klanten blijken het minst tevreden van BT en Logica.

De toename van outsourcing is er ondanks, of net dankzij de economische crisis. Kostenbesparing blijkt dan ook de belangrijkste drijfveer. Behalve over de prijs, die ze nog wel eens als niet marktconform percipiëren, zijn klanten doorgaans vrij tevreden. “In onze studie tellen we slechts twaalf procent ontevreden klanten. Dat is de beste score in Europa”, vertelt Jef Loos van Equaterra.

Belgische outsourcers doen dus goed werk. “Al zijn er hier in verhouding weinig zware deals met transfers van mensen en middelen”, nuanceert Loos.

Klanten blijken vooral tevreden van Accenture, Cognizant en Wipro voor hun applicaties. Van RealDolmen, Fujitsu en Siemens (SIS) voor hun infrastructuur. En van Econocom, Computacenter en Getronics voor het zogenaamde end-usermanagement, waaronder het beheer van de werkplek valt.

Zoals elk jaar zijn er ook partijen die een minder goede beurt maken. In verhouding blijken klanten minder tevreden van partijen als BT en Logica.

In het nummer 104 van Smart Business Strategies staat een uitgebreide sourcingguide, waarin de redactie klanten informeert over en adviseert in de keuze van hun IT-outsourcer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business