Nieuws

Voormalig MySQL-baas stort zich op cloudcomputing

Marten Mickos, voormalig directeur van MySQL, verhuist naar Eucalyptus Systems. Dit beginnende bedrijf ontwikkelt openbronsoftware voor cloudcomputing.

Mickos werkt momenteel nog bij risico-investeerder Benchmark Capital. Met zijn nieuwe job als gedelegeerd bestuurder van Eucalyptus Systems keert Mickos terug naar zijn openbronroots. Zeven jaar lang stond hij aan het hoofd van MySQL, dat in 1998 voor een miljard dollar verkocht werd aan Sun. Die verkoop wordt nog steeds als een van de grootste successen van het openbron-gedachtegoed gezien.

Ubuntu Enterprise Cloud
Mickos stort zich met Eucalyptus Systems op de groeiende markt van de cloudcomputing. Het bedrijf ontwikkelt een openbron-softwareplatform waarmee privéclouds gebouwd kunnen worden. De Ubuntu Enterprise Cloud, waarbij het gratis besturingssysteem Ubuntu geleverd wordt, werd ontwikkeld door Eucalyptus Systems.

“Privé en hybride cloudcomputing is de toekomst voor IT-bedrijven. En om deze technologie te doen doorbreken, kan openbronsoftware zoals Eucalyptus een belangrijke rol spelen”, schrijft Mickos in een persbericht.

Eucalyptus Systems ontstond als researchproject aan de Universiteit van Californië. Mickos neemt er de fakkel over van Woody Rollins. Die wordt verantwoordelijk voor de financiële tak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business