Nieuws

NMBS gaat externe IT’ers opslorpen

De IT-afdeling van de NMBS-groep, ICTRA, gaat driehonderd IT’ers aanwerven. De bedoeling is om externe medewerkers in het bedrijf op te nemen.

Van de hele groep van driehonderd nieuwe aanwervingen zijn er zeventig pure vervangingen. “Er gaan altijd mensen weg,” zegt Hubert De Mey, de HR-directeur van NMBS, “dat zijn die zeventig vervangingen. Het gaat om twintig telecomtechnici, de rest zijn mensen met een masterdiploma en informatici.”

De grootste groep nieuwe aanwervingen bij ICTRA zijn externe medewerkers die in de groep worden opgeslorpt. “In 2010 starten we een project waarbij we de externe medewerkers internaliseren”, verklaart Hubert De Mey. “Dat heeft financiële voordelen en we houden onze kennis in huis.”

Het is ook niet gezegd dat iedere externe medewerker wil overstappen naar de NMBS. Allicht worden er dus ook bij de internalisering nieuwe medewerkers aangeworven.

SAP
Sinds begin dit jaar is NMBS een SAP-project gestart. De voorbereidingen liepen al langer, dus nieuw volk is er niet echt nodig. Maar er gaan wel SAP-specialisten geïnternaliseerd worden, vooral voor de maintenance. Verder zoekt ICTRA nog projectleiders, functioneel analisten, softwarearchitecten, ontwikkelaars en testers.

De zoektocht zal niet eenvoudig zijn, denkt De Mey. Er is zelfs in tijden van crisis een tekort aan IT’ers. En er is veel concurrentie om die IT’ers vast te krijgen. ICTRA beseft dat het niet de enige is die medewerkers zoekt op de jobmarkt.

ICTRA is de IT-afdeling van de NMBS-groep en levert diensten aan de holding NMBS, de vervoersmaatschappij NMBS en de spoornetbeheerder Infabel. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business