Business

'Concurrentie gebruikt gestolen HP-onderdelen'

HP beschuldigt meerdere concurrenten ervan dat ze gestolen onderdelen gebruiken om inktpatronen te maken. De onderdelen zijn buitgemaakt in een overval van HP-vrachtwagens.

Vorige week is de rechtszaak van HP over deze kwestie begonnen. Voor een rechtbank in de Amerikaanse stad San Francisco heeft HP er zes concurrenten van beschuldigd dat ze gestolen onderdelen gebruiken.

Het Taiwanese MicroJet Technology heeft meer dan 300.000 printkoppen van HP gebruikt in zijn kopie van inktpatronen. De patronen werden onder de naam Mipo verkocht in de Verenigde Staten.

De oorspronkelijke HP-printkoppen werden gestolen toen ze in een vrachtwagen onderweg waren tussen fabrieken in Singapore en Maleisië. Sinds de patronen in 2006 in andere inktpatronen terecht zijn gekomen, heeft HP zijn transport beter beveiligd. Er ging toen extra beveiligingspersoneel mee.

Maar deze extra maatregelen hebben niet veel indruk gemaakt, want in 2007 werden er opnieuw vrachtwagens overvallen. Toen werden printkoppen, spuitmonden en elektronische circuits buitgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business