De Amerikaanse toezichthouder op de handel gaat onderzoeken of iPhones en BlackBerry’s een patent van Kodak schenden. Midden januari al klaagde Kodak over de patentschendingen door Apple en Research In Motion, de makers van respectievelijk de iPhone en BlackBerry-telefoons. Technologie van Kodak zou onrechtmatig terecht zijn gekomen in de camera’s van de iPhone en BlackBerry’s. […]

De Amerikaanse toezichthouder op de handel gaat onderzoeken of iPhones en BlackBerry’s een patent van Kodak schenden.

Midden januari al klaagde Kodak over de patentschendingen door Apple en Research In Motion, de makers van respectievelijk de iPhone en BlackBerry-telefoons. Technologie van Kodak zou onrechtmatig terecht zijn gekomen in de camera’s van de iPhone en BlackBerry’s.

De klacht van Kodak is een laatste redmiddel volgens Laura Quatela, de verantwoordelijke voor intellectueel eigendom bij Kodak. In een persbericht ten tijde van de klacht zei ze: “We zijn al jaren in discussie met die twee bedrijven om de kwestie op een vriendschappelijke wijze te regelen, maar zijn niet tot goede akkoorden kunnen komen.”

Kodak heeft een blokkering gevraagd, zodat er geen BlackBerry’s en iPhones meer mogen worden ingevoerd in de VS. De toezichthouder U.S. International Trade Commission heeft zich nog niet uitgesproken over de zaak.