Option, de Belgische specialist in draadloze communicatie, heeft een Europese licentie verworven voor het verkopen van USB-sticks met persoonlijke opdruk en ingebouwde modem. De sticks zijn voorzien van een afneembaar omhulsel, dat van een eigen opdruk voorzien kan worden. Zo kan iemand op zijn stick een familiefoto plaatsen. Bedrijven kunnen de laptops van hun werknemers […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Option, de Belgische specialist in draadloze communicatie, heeft een Europese licentie verworven voor het verkopen van USB-sticks met persoonlijke opdruk en ingebouwde modem.

De sticks zijn voorzien van een afneembaar omhulsel, dat van een eigen opdruk voorzien kan worden. Zo kan iemand op zijn stick een familiefoto plaatsen. Bedrijven kunnen de laptops van hun werknemers van een modem met het logo voorzien.

Binnen tien dagen
Option mikt met deze iCON XY vooral op telecomoperatoren. Zij kunnen het toestel in een pakket aan hun klanten aanbieden. In dat pakket zit dan bij de modem een code om online het gewenste ontwerp door te geven.

De koper krijgt zijn bedrukte omhulsel dan binnen de tien dagen opgestuurd. Voor organisaties is het ook mogelijk om meerdere sticks met dezelfde opdruk te voorzien.

Paradepaard
Optiondirecteur Jan Callewaert verwacht dat de iCON XY dit jaar uitgroeit tot een van de paradepaardjes van het bedrijf. "We praten momenteel met verschillende grote telecomgroepen", zei hij op het World Mobile Congress in Barcelona, waar Option het product presenteert.

Precieze verwachtingen over de afzet kan hij echter nog niet geven. "Maar het gaat niet om slechts een paar honderdduizend of een miljoen sticks."

De stick zou tussen de 35 en de 37 euro kosten. Over een verkoop in België is voorlopig nog niets bekend.