Leo Apotheker is niet langer de CEO van SAP. Hij trekt zich ook terug uit de raad van bestuur, nadat de raad zijn contract niet verlengde. Het zou gaan om een gemeenschappelijke beslissing. Apotheker wordt vervangen door twee personen die co-CEO worden. Bill McDermot komt over van zijn post als hoofd van alle praktische ingrepen […]

Advertentie

Leo Apotheker is niet langer de CEO van SAP. Hij trekt zich ook terug uit de raad van bestuur, nadat de raad zijn contract niet verlengde. Het zou gaan om een gemeenschappelijke beslissing.

Apotheker wordt vervangen door twee personen die co-CEO worden. Bill McDermot komt over van zijn post als hoofd van alle praktische ingrepen bij klanten. Jim Hagemann Snabe was hoofd van productontwikkeling.

Apotheker werd in 2008 co-CEO samen met Henning Kagermann. In 2009 werd hij volwaardig CEO, na negentien jaar bij het bedrijf gewerkt te hebben.

SAP kreeg te kampen met een terugval in de verkoop en in de winst. Het laatste kwartaal van 2009 ging nochtans alweer beter, toen SAP de verwachtingen van analisten overtrof. Het bedrijf rapporteerde in januari een verkoop van 10,67 miljard euro, wat acht procent minder is dan de 11,56 miljoen van een jaar eerder.

Danny Van Heck even weg
In België neemt countrymanager Danny Van Heck een sabbatical. Hoe lang Van Heck afwezig zal zijn, is niet bekend. Wie hem zal opvolgen, is ook niet meegedeeld. 

Advertentie