Business

HP kocht met EDS ook 200 miljoen pond schadevergoeding

Hewlett-Packard moet tweehonderd miljoen pond betalen aan de Britse satellietzender BSkyB. Die liep een contract mis door toedoen van IT-dienstverlener EDS, nu onderdeel van HP.

BSkyB klaagde EDS al in 2004 aan. De slechte dienstverlening van EDS zou ervoor gezorgd hebben dat bij BSkyB een geplande upgrade van het systeem voor klantendienstverlening in duigen viel.

De rechter in de zaak heeft nu geoordeeld dat EDS gelogen heeft over zijn eigen kunnen om het contract binnen te krijgen. HP, dat EDS intussen heeft overgenomen, moet een schadevergoeding van tweehonderd miljoen pond betalen. Had EDS geen bedrog gepleegd, dan was het contract naar PricewaterhouseCoopers gegaan destijds.

De upgrade begon in 2000 en werd op voorhand op 48 miljoen pond geraamd. Maar de vertragingen en de extra kosten hoopten zich op. BSkyB gooide EDS op de straatstenen en maakte het project zelf maar af. Totale kostenplaatje: 265 miljoen pond.

Verregaande gevolgen
HP laat het er niet bij en overweegt een beroepsprocedure.

De veroordeling kan verstrekkende gevolgen hebben voor alle bedrijven die bezig zijn met outsourcing en IT-dienstverlening. Het zou kunnen betekenen dat ze minder happig zijn om IT-contracten binnen te halen.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business