Nieuws

Google bouwt zakelijke applicatiewinkel

Google gaat een online winkel bouwen voor zakelijke cloudtoepassingen van andere softwaremakers. Wat AppExchange van Salesforce al jaren doet, dus.

De webwinkel zou er al in maart komen, volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Er zou extra software te krijgen zijn die samenwerkt met Google Apps, de online kantoorsuite van Google.

Klanten kunnen in de applicatiewinkel aanvullingen op Google Apps kopen die te gespecialiseerd zijn voor een groot publiek. Op dit ogenblik heeft Google op zijn Solutions Marketplace al een lijst van toepassingen die inhaken op de Apps. Wat nu gaat veranderen, is dat je in het vervolg bij Google kunt betalen.

[related_article id=”158901″]

Commissie voor Google
Het systeem waarbij Google een applicatiewinkel uitbaat, zou ook betekenen dat Google een commissie inhoudt op elke verkoop. Er is geen verdeelsleutel bekend, maar het systeem wordt ook gebruikt bij de mobiele applicatiewinkels van Google en Apple. Daar krijgt de ontwikkelaar zeventig procent van de inkomsten.

Idee is niet nieuw
Het idee van een zakelijke applicatiewinkel is niet nieuw. AppExchange van Salesforce.com doet net hetzelfde. Daarbij komt nog eens dat Google de reputatie heeft niet al te nauw om te springen met gevoelige gegevens, door advertenties naast e-mails van Gmailgebruikers te zetten. Salesforce daarentegen wordt al jaren vertrouwd met de meest gevoelige informatie die bedrijven in huis hebben: alle details over klanten en prospecten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business