Beeldverwerkingsspecialist Barco uit Kortrijk heeft vanochtend gewaarschuwd voor “aanzienlijke negatieve nettowinstresultaten”. Het aandeel kelderde bij opening van de beurs. Barco wijst naar zes miljoen euro bijkomende herstructureringskosten en tien miljoen euro lasten die wegen op het resultaat van het bedrijf. De herstructureringen moeten dienen om de “operationele voetafdruk wereldwijd te vereenvoudigen en te rationaliseren". Volgend […]

Advertentie

Beeldverwerkingsspecialist Barco uit Kortrijk heeft vanochtend gewaarschuwd voor “aanzienlijke negatieve nettowinstresultaten”. Het aandeel kelderde bij opening van de beurs.

Barco wijst naar zes miljoen euro bijkomende herstructureringskosten en tien miljoen euro lasten die wegen op het resultaat van het bedrijf. De herstructureringen moeten dienen om de “operationele voetafdruk wereldwijd te vereenvoudigen en te rationaliseren".

Volgend jaar wil het bedrijf zijn operationele winst gaan verbeteren. In 2009 heeft het zich namelijk vooral gericht op het genereren van cash en op herstructurering. 

Advertentie