Business

Winst Google neemt weer toe

Google heeft het afgelopen kwartaal een omzetstijging van 17 procent gehaald. Analisten hadden minder verwacht.

Het afgelopen kwartaal was een buitengewoon einde van de "achtbaanrit" die 2009 was, volgens Eric Schmidt, CEO van de zoekgigant. “De digitale economie blijft zeer snel groeien en we richten de ogen en de advertenties naar het internet. En we blijven daarvan profiteren. We zijn er weer en geven vol gas”, zei hij in een telefonisch gesprek met analisten.

De gestegen omzet brengt ook een gestegen winst met zich mee. Het afgelopen kwartaal maakte Google 2,19 miljard dollar winst. Dat is flink hoger dan de 1,62 miljard een jaar eerder. Ondanks de goede cijfers viel het aandeel van Google toch terug.

YouTube, ook eigendom van Google, heeft het afgelopen kwartaal geld opgeleverd. Maar dat is ook ongeveer alles wat het bedrijf daarover kwijt wil. Verdere details worden niet vrijgegeven.

Grote adverteerders geven meer uit
Google haalde meer geld binnen van grote adverteerders. In het algemeen merkt de zoekgigant ook dat een steeds groter deel van het advertentiebudget naar het internet verhuist.

Voor de toekomst wil het bedrijf meer producten "socialer" maken. Daaronder verstaat Schmidt blijkbaar een diepere inkijk in de persoonlijke levenssfeer. Zoekresultaten worden bijvoorbeeld afhankelijk van je locatie of van wat je vrienden van de zoekresultaten denken.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business