Business

Wie de jeugd heeft, heeft de boekhouding

Met een beetje slechte wil zouden we deze case bestempelen als reclame. Maar eigenlijk is het project, waarbij Exact Software zijn pakket voor internetboekhouden gratis ter beschikking stelt voor de studenten van de Katho Kortrijk-hogeschool, veel meer dan dat.

Want het bedrijf stelt een softwareomgeving ter beschikking die helemaal in de lijn ligt met waar de studenten later, in een professionele context, mee geconfronteerd worden.

Small Business
Het zijn onder meer de laatstejaarsstudenten bij Katho die ermee werken in het kader van hun Small Business Project. Daarbij moeten ze voor een jaar een echt bedrijf opstarten, om zo voeling te krijgen met het ondernemerschap. Maar ook voor andere vakken die in grote lijnen iets met boekhouden te maken hebben, wordt de software gebruikt.

“Na een voorzichtige start maken in onze hogeschool al vierhonderd studenten gebruik van de online software. Het gaat dan om het jaarlijkse dossier, want bij de start van het academiejaar beginnen wij terug vanaf nul”, vertelt Dirk Maesen, docent aan de Katho.

Dankzij online boekhouden is direct contact met de docent mogelijk. Die heeft namelijk onmiddellijk inzage in de boekhouding van de student. Hij kan dan raad geven, bijvoorbeeld over het boeken van een bepaalde transactie.

De hogeschool hoeft op zijn beurt niet te investeren in eigen IT-infrastructuur en het onderhoud ervan. Naast Exact leveren in België overigens ook andere leveranciers van boekhoudsoftware dergelijke diensten, al is het vaak niet in dezelfde mate.

Overigens: echt gratis blijkt het project bij Katho niet. “De hogeschool betaalt wel een maandelijks bedrag voor de kosten van de hosting. Maar dat is beperkt”, aldus Maesen.

What’s smart
Studenten gratis laten online boekhouden

Leveranciers
Software: Exact Software

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business