invoertarieven

Apple wist Samsung aan het einde van 2019 nog de loef af te steken .


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Dankzij een prachtig vierde kwartaal wist Apple op het laatste moment nog net Samsung voorbij te steken als best verkopende smartphonefabrikant van 2019. Dat meldt Strategy Analytics. Dankzij de verkoop van de iPhone 11, kon Apple gewag maken van zijn beste kwartaal ooit, met een marktpercentage van 18,9 procent. In totaal wist Apple in het vierde kwartaal 7 procent meer smartphones te verkopen dan in het vierde kwartaal van 2018.

Samsung zag zijn inkomsten in het vierde kwartaal dan weer sterk dalen. Het Koreaanse bedrijf laat echter weten dat de inkomsten van hun smartphoneverkopen zelfs gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar. Dat was blijkbaar wel niet genoeg om de teleurstellende chipverkopen recht te trekken.

Huawei heeft de plaats van Apple ingenomen, als tweede op de lijst in de meest verkopende smartphonefabrikant van 2019. Maar Huawei bevindt zich in een penibele situatie. IHS-onderzoeker Jusy Hong zegt dat “hoewel Huawei een sterke groei heeft weten te boeken, begint het nu toch de impact te voelen van de Amerikaanse handelsoorlog. Na drie maanden van onmiskenbare groei in 2019, namen de verkopen van Huawei af met 7,4 procent.”