SpaceX Starship Starhopper
Via SpaceX Flickr

SpaceX is alweer een stapje dichter bij een menselijke bemanning voor zijn Dragon-ruimtetuig. Het privéruimtevaartbedrijf maakt zich op om het lanceringssysteem te testen op 18 januari.   


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

De test zal nagaan of het ruimtetoestel zijn crew veilig kan transporteren zelfs als er een probleem zou zijn tijdens het opstijgen. SpaceX heeft ondertussen ook al de parachutes getest.

Data voor dergelijke tests zijn echter nooit helemaal vaststaand aangezien ze sterk afhangen van weersomstandigheden en last-minute storingen. Toch heeft SpaceX op 11 januari al een test weten uit te voeren voor de Falcon 9, wat dan ook meteen de weg vrijmaakt voor de komende Crew Dragon-demonstratie.

Als alles volgens plan verloopt, zal dit de laatste grote test zijn voor de Crew Dragon voor hij wordt goedgekeurd om ook astronauten te vervoeren. SpaceX hoopt nog steeds dat de bemande testmissie voor de Dragon zal plaatsvinden begin 2020, hoewel die datum ook misschien uitgesteld zou kunnen worden. Het is echter mogelijk dat het helemaal niet zo lang meer duurt voor SpaceX zich volledig op de commerciële ruimtevaart stort.