Nieuws

Nieuw recordaantal elektronische betalingen: meer dan 10,5 miljoen op één dag

Afgelopen zaterdag werden er in heel België maar liefst 10.535.817 elektronische transacties uitgevoerd, zowel in online als fysieke winkels. Een absoluut record, terwijl het vorige nog geen maand oud was.

De kerstsfeer hangt stilaan overal in het land. Bij Kerstmis hoort natuurlijk het kopen van de vele kerstcadeaus. Dat maakt de eindejaarperiode ook een gouden tijd voor retailers, zowel voor fysieke winkels als webshops. Dat laatste blijkt nog maar eens uit recente cijfers van Worldline, Europese leider in de sector van betaling- en transactiediensten.

Want op zaterdag 21 december werd een nieuw Belgisch record neergezet in elektronische betalingen. Op een hele dag waren dat er maar liefst 10.535.817 om het exacte aantal weer te geven. Dit is met wat afrondingswerk bijna één betaling per inwoner in ons land. Die werden zowel uitgevoerd via betaalterminals in fysieke winkels, als dat producten online aangekocht en betaald werden.

Stijgende lijn

Daarmee is het vorige record van nog geen volledige maand geleden al verbroken. Het vorige recordaantal neergezet tijdens die andere hoogdag in het retailseizoen Black Friday. Toen werden er 10.432.103 elektronische betalingen uitgevoerd. Het record daarvoor komt van ongeveer dezelfde periode een jaar geleden: op zaterdag 22 december 2018 betaalden we met zijn allen 10.061.106 keer elektronisch.

Het mag duidelijk zijn dat cashless of zelfs cardless betalen via mobiele applicaties steeds belangrijker wordt in onze economie. Gezien de twee recorddagen, mag het niet als een verrassing klinken dat 2019 in zijn geheel een recordjaar genoemd kan worden. Al meer dan 2,5 miljard elektronische transacties vonden plaats in 2019, in 2018 waren dat er nog 2,3 miljard.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business