Nieuws

Facebook bant verkeerde informatie naar aanleiding van de Amerikaanse volkstelling in 2020

Het beleid is ook van toepassing op Instagram en ook politici blijven niet buiten schot.

Facebook en Instagram hebben een nieuw beleid aangekondigd dat verkeerde informatie over de Amerikaanse volkstelling in 2020 verbant. Facebook-diensten zullen niet toelaten dat er verkeerde informatie over de volkstelling wordt gedeeld; zoals bijvoorbeeld over wanneer, waar en hoe mensen moeten deelnemen aan de volkstelling.

Daarnaast verbiedt Facebook ook verkeerde informatie over hoe de overheid de gegevens uit de volkstelling zal gebruiken. Het socialemediaplatform zal ook advertenties weren die mensen afraden om zich te laten tellen of die mensen het idee inpraten dat de volkstelling ‘nutteloos’ is.

Facebook zal het beleid vanaf volgende maand beginnen invoeren. Dan gaat de telling van start in Alaska. Facebook zal ook proberen om ‘onjuiste’ content te identificeren en verwijderen nog voor iemand de advertentie of post in kwestie onder ogen krijgt. Daarvoor zal Facebook gebruik maken van een combinatie van menselijke werknemers en algoritmen. Wanneer Facebook ‘verboden’ informatie detecteert, zal het algoritme die informatie als niet nieuwswaardig bestempelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business