Telegram laat je berichten van iedereen verwijderen

Telegram maakt het in update 5.5 mogelijk om berichten van eender wie te verwijderen in een groepsgesprek. Jezelf inclusief.

Telegram laat je toe om zowel één-op-één als in groep gesprekken te hebben. Dat zorgt dus voor een zeker niveau van privacy, maar tot nu toe bleven je gesprekken wel te lezen voor iedereen in het gesprek. Daar komt nu verandering in dankzij de mogelijkheid om berichten van jezelf én anderen te verwijderen.

Telegram gaat met deze update dus nog een stapje verder dan Facebook Messenger en laat je dus toe om berichten van anderen te verwijderen. Telegram combineert daardoor plots de gebruikservaring van WhatsApp met de privacy die je hebt op bijvoorbeeld Snapchat, dat berichten na enige tijd verwijdert. De berichtendienst laat je nu dus toe om je gespreksgeschiedenis te raadplegen, maar in geval van nood kan je plots alles verwijderen. Een functie die ongetwijfeld zeer populair gaat zijn bij een bepaalde doelgroep.

De functionaliteit is beschikbaar vanaf Telegram versie 5.5. Een bericht verwijderen doe je door er op te tikken en vervolgens ‘verwijder’ te kiezen. Vervolgens verschijnt de optie om dat enkel voor jezelf te doen of voor iedereen in het gesprek. Volgens Pavel Durov, oprichter van Telegram, zijn dit soort functies nodig om gebruikers te beschermen en hen meer controle te geven over wat er met hun berichten wordt gedaan. Een oud bericht kan immers snel vergeten worden om dan plots tegen je gebruikt te worden. Telegram geeft je nu dus absolute controle.

Uiteraard kunnen er nog steeds screenshots genomen worden, dus helemaal veilig ben je niet, maar alle beetjes helpen.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/telegram-berichten-verwijderen?id=1668588448&type=2”,title: “Telegram laat je berichten van iedereen verwijderen”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business