Getronics heeft een nieuwe CEO die de omvang van het bedrijf wil verdubbelen om zo een omzet van een miljard euro te behalen.

 
Vorig jaar werd Nana Baffour benoemd tot de CEO van de Getronics-groep. Baffour wil de omvang van het bedrijf verdubbelen om een omzet van 1 miljard euro te bereiken na de overname door Bottega InvestCo. De Amerikaans-Braziliaanse ondernemer is grootaandeelhouder van dat laatste bedrijf. Smartbusiness sprak met Baffour om te achterhalen hoe de ondernemer deze grote dromen wil waarmaken.
 

Sterktes

Volgens Baffour heeft de Getronics-groep twee belangrijke sterktes die het bedrijf helpen in een snel veranderende technologische wereld. “In de eerste plaats vind ik productiviteit erg belangrijk. We zijn een pionier op het vlak van werkplaatsmanagement en bieden de beste tools aan om werknemers productiever te maken,” vertelt de CEO van Getronics.
 
Verder is het bedrijf een erg globale firma, met werknemers van over heel de wereld. Baffour draagt zelf deze diversiteit uit. De ondernemer werd immers in Afrika geboren en is in het bezit van een Amerikaans en Braziliaans paspoort. “Deze diversiteit maakt ons uniek en sterk,” aldus Baffour.
 

Veranderende werkplaats

Getronics is erg goed in het aanbieden van tools voor op de werkplaats, maar deze werkplaats verandert de voorbije jaren erg snel. “Tien jaar geleden gebruikten we nog een typewriter op het werk, terwijl we nu meer en meer een mobiel toestel gebruiken. Kijken we nog eens tien jaar verder, dan zal de autonome wagen een belangrijke werkplaats worden,” weet Baffour.
 
Ondanks deze grote veranderingen voorziet de ondernemer geen problemen voor de toekomst. “We zijn erg goed in het bieden van tools voor op de werkplaats. Hierbij maakt het niet zoveel uit hoe deze werkplaats eruit ziet. We zorgen ervoor dat werknemers tools kunnen gebruiken die hun productiever maken,” aldus Baffour.
 

Internet of Things

Het Internet of Things is een laatste trend waarmee Baffour rekening houdt. Steeds meer dagdagelijkse voorwerpen zijn verbonden met het internet, wat voor- en nadelen met zich meebrengt. Het is handig dat we altijd en overal met elkaar in verbinding kunnen staan, maar de extra internetconnecties vormen een mogelijke toegangspoort voor cybercriminelen. Getronics biedt verschillende diensten aan die op de explosie van IoT-apparaten inspelen.
 
“Mensen zijn erg enthousiast over het IoT, maar ze vergeten wat ze echt nodig hebben. Volgens mij zijn er drie belangrijke componenten die je moet samenbrengen om van de technologie een succes te maken,” meent Baffour.
 
In de eerste plaats spreekt de CEO over de ondersteuning van de toestellen. “Er moet fysieke ondersteuning zijn aan het eindpunt van het toestel,” vindt Baffour. Hiermee bedoelt hij de gebruikersinterface of het toestel waarmee eindgebruikers rechtstreeks in contact komen, niet de internetverbinding die op de achtergrond werkt.
 
Verder vindt Baffour dat het niet noodzakelijke is om op alle toestellen van een internetverbinding te voorzien. Applicaties die ervoor zorgen dat apparaten met elkaar in verbinding staan, zijn volgens hem voldoende. Niet geheel toevallig is Getronics een kei in het maken van zo’n applicaties.
 
Ten slotte moet alle data die door IoT-toestellen worden verzameld ergens worden bewaard. Dat kan in fysieke opslagplaatsen, maar naar de toekomst toe zal de cloud belangrijker worden. Getronics biedt daarom een cloudplatform aan die klanten kunnen gebruiken om alle belangrijke info te bewaren.

Dorien heeft een achtergrond als programmeur en is bijzonder geïnteresseerd in robotica en biomedische technologie. Al draait ze haar hand ook niet om voor bredere thema’s als security en internet of things.