Achtergrond

BYOD: Is de Huawei Mate 10 Pro een goede zakelijke smartphone?

De Mate 10 Pro is Huawei’s nieuwste vlaggenschipsmartphone en heeft enkele functies aan boord die hem ook in een zakelijke context onderscheiden van de concurrentie.

 
Steeds meer werknemers gebruiken hun persoonlijke toestellen in een zakelijke context. Het ziet er bovendien naar uit dat die Bring Your Own Device (BYOD)-trend niet snel zal gaan liggen. Integendeel. Jonge tech savvy werknemers die vandaag de arbeidsmarkt betreden, gebruiken liever hun eigen smartphone of laptop dan het aftandse exemplaar dat hun werkgever ter beschikking stelt.
 
In deze nieuwe rubriek nemen we daarom populaire consumentenelektronica onder de loep en bekijken we in hoeverre ze ook in een zakelijke context een meerwaarde bieden. Beginnen doen we met de Mate 10 Pro, Huawei’s nieuwste smartphone. Is dat ‘Pro’-label verdiend of niet?
 

Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro wordt aangedreven door de snelle Kirin 970-chipset. Die heeft voor het eerst ook een toegewijde AI-processor, de Neural Processing Unit, aan boord. Verder draait de smartphone standaard op Android 8.0 Oreo en heeft hij een groot 6 inch 18:9-scherm, dat uitermate geschikt is voor het lezen van mails en bekijken van documenten. Dankzij 128 GB intern geheugen biedt hij voldoende opslag voor al je apps en bestanden. Voor een uitgebreide review verwijzen we je graag door naar onze collega’s van TechPulse.be.
 
In wat volgt gaan we dieper in op een aantal specifieke functies die van deze smartphone een goede bedrijfstelefoon maken.
 
4.000 mAh
Huawei maakt goed gebruik van het grotere formaat van de Mate 10 Pro en stopt een flinke batterij van 4.000 mAh in het chassis. De veeleisende mobiele werknemer kan er daardoor gerust op zijn dat de telefoon het einde van de dag haalt, zonder te moeten opladen. In veel gevallen haal je zelfs twee dagen op één laadbeurt.
 
Mobile Device Management
De Mate 10 Pro biedt ondersteuning voor MobileIron en VMWare AirWatch. Maakt je bedrijf gebruik van één van deze Mobile Device Management (MDM)-oplossingen, dan kan de smartphone – en eventuele bedrijfsgevoelige informatie die erop staat – eenvoudig centraal worden beheerd door de IT-afdeling.
 
PrivateSpace
Los van MDM kan de smartphone bedrijfsinformatie ook op een andere manier afschermen. De functie ‘PrivateSpace’ laat toe om een deel van het geheugen met een apart wachtwoord of patroon te beveiligen. Die privé-omgeving kan je nog het beste beschouwen als een telefoon in je telefoon, met eigen apps en informatie die is afgeschermd van de rest van het toestel (de ‘MainSpace’).

Beeld: TechPulse.be
Easy Projection
Samsung DeX hebben we reeds uitgebreid getest, maar ook Huawei biedt zijn eigen oplossing aan om je smartphone in een computer te transformeren. In tegenstelling tot Samsung heb je daar bovendien geen apart dock voor nodig. Je sluit de Mate 10 Pro simpelweg via USB-C aan op een compatibele monitor. Combineer dat met een bluetooth-muis en -toetsenbord en je hebt een mobiele desktopsetup voor licht computerwerk of presentaties.
 
LinkedIn-integratie
Huawei heeft samengewerkt met Microsoft voor een diepere integratie met LinkedIn op de Mate 10 Pro. Wanneer je ervoor kiest om je LinkedIn-account met het toestel te koppelen, worden je contacten gesynchroniseerd en hun informatie geïntegreerd in het telefoonboek. Krijg je een telefoon of bericht van een LinkedIn-contact, dan krijg je meteen ook meer professionele informatie over de persoon te zien, zoals bedrijf en functie.
 

Updateperikelen

De Huawei Mate 10 Pro beschikt over verschillende functies die een meerwaarde bieden in een bedrijfscontext, maar één knelpunt blijft bestaan. De smartphone draait momenteel nog op Android 8.0 Oreo, terwijl Google begin december versie 8.1 beschikbaar maakte. Het is nog afwachten hoe snel Huawei deze update zal doorvoeren, en hoe snel toekomstige updates zullen volgen.
 
De laatste beveiligingspatch dateert van 6 november, terwijl Google deze maandelijks uitrolt. Huawei is zeker niet de enige die hier regelmatig enkele maanden op achterloopt, maar het is wel iets om in het achterhoofd te houden wanneer je de telefoon zou gebruiken voor het verwerken van kritieke bedrijfsgegevens. Grote lekken in Android die publiek worden gemaakt, zullen in veel gevallen nog enige tijd blijven openstaan, zelfs nadat Google een patch beschikbaar stelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business