Yahoo account verwijderen

Yahoo lijkt te hebben afgedaan. Nadat het bedrijf er niet één, maar twee keer in slaagde om gehackt te worden, is het voor velen tijd om de dienst gedag te zeggen.

Advertentie

 
Zelfs als trouwe Yahoo-gebruiker wordt het moeilijk om het bedrijf te verdedigen. Miljoenen accounts werden in gevaar gebracht; niet alleen omdat Yahoo het slachtoffer werd van twee grootschalige hacks, maar ook omdat het bedrijf een verouderd algoritme gebruikte om wachtwoorden op te slaan. Als die lakse beveiliging voor jou de laatste druppel is, kan je je Yahoo account verwijderen, voor eens en altijd.

Vind alternatieven

Zorg er ten eerste voor dat je alternatieven vindt. Voor de portaalwebsite schakel je over naar vergelijkbare sites als MSN; je Yahoo-e-mailaccount wissel je in voor een Outlook- of Gmail-exemplaar. Yahoo heeft al jaren geen paradepaardje meer waardoor de dienst zich kan onderscheiden van anderen, dus je zou er weinig hinder van mogen ondervinden.

Verwijder je Yahoo account

Als je bent overgestapt naar de nodige alternatieven, kan je je Yahoo account verwijderen. Je  account is verbonden met verschillende diensten, zoals Flickr en je adresboek of kalender, die onbereikbaar worden. Denk er dus aan om een back-up te maken indien je die gegevens niet kwijt wilt raken.
 
1. Ga daarna naar het specifieke portaal dat Yahoo oprichtte op accounts te verwijderen.
 
2. Log in met je gegevens, en bevestig dat je je Yahoo account wilt verwijderen door je wachtwoord nogmaals in te geven.
 
3. Klik ten slotte op ‘Terminate this account’.
 
Als dat gelukt is, is het nog niet meteen afgelopen met je account: het duurt 90 dagen voor je gegevens echt verwijderd worden. Gedurende die periode kan je nog van gedachten veranderen en de beslissing ongedaan maken.
[related_article id=”168548″]

Neem voorzorgen

Je Yahoo account verwijderen zal je niet automatisch beschermen van hacks. Elke online dienst kan gehackt worden, en hoewel Yahoo de situatie niet hielp door onveilig om te springen met accountgegevens, kan hetzelfde gebeuren met Google of Facebook. Daarom kan je best zelf al wat voorzorgen nemen om je account te beschermen.
 
•   Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts (of: gebruik een wachtwoordmanager).
 
•   Schakel multifactor-authenticatie in.
 
•   Sla geen mails op met inloginformatie van andere accounts; hackers kunnen zo makkelijk andere accounts viseren.
 
•   Houd de herstelopties van je account up-to-date, en geef een telefoonnummer of ander e-mailadres op.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169135/hackers-mogen-bedrijven-legaal-hacken/